//

Мусульманам заборонили їздити на автомобілях Chevrolet

У січні одним із духовних лідерів Єгипту була видана фетва (релігійний указ), що забороняє мусульманам їздити на автомобілях марки Chevrolet. Заборона пояснюється тим, що логотипом Chevrolet є "християнський хрест".

 

Про це повідомляє видання JSSnews. Релігійний указ, що забороняє користуватися одними з найпопулярніших машин у світі, здався багатьом жителям Єгипту, як мінімум, "дивним".

 

Популярний телеведучий Амр Адіб висміяв фетву в своїй програмі, зазначивши: "Марка Chevrolet існує вже 100 років, а ви тільки зараз розгледіли хрест на її логотипі?"

 

Адіб зазначив також, що у Єгипті наразі є безліч важливіших проблем, ніж використання популярної автомашини, що "оскверняє мусульман".

 

Нагадаємо, в 2008 році, один із найбільш впливових і авторитетних ісламських університетів, Аль-Азхар у Каїрі, узаконив право жінок бити своїх чоловіків. Голова комітету з фетв – релігійних приписів Аль-Азхара шейх Абдель Хамід аль-Атраш виступив із заявою, в якій підтвердив право жінок битися з чоловіками з метою самооборони.

 

Джерело: УНІАН