//

Мученика ІІ світової війни о.Георгія Хефнера беатифіковано в Німеччині

У неділю 15 травня до хвали вівтаря був піднесений священик і мученик часів ІІ світової війни Георг Хефнер. Беатифікаційні урочистості  відбувались в катедрі міста Вюрцбург, очолили їх місцевий єпископ Фрайдхельм Хофман і перфект Конгрегації у справах Канонізації Святих кардинал Анджело Амато.

 

Пів року жителі єпархії Вюрцбурга з гордістю готувались до свята.  На честь нового блаженного видано ряд публікацій, іменем Георга Хефнера названо площу в старій частині міста, недалеко від місця його народження. За рекомендацією місцевого ординарія створено спеціальний інтернет портал.
 

 

Девізом беатифікації є слова: «Простий, віруючий, відповідальний». Власне таким був блаженний отець Георг Хефнер. Він народився в бідній родині 1900 року у Вюрцбурзі. У віці 20 років вступив до Світського Чину Кармелітів Босих, а через чотири роки прийняв священичі свячення. Декілька років був вікарним священиком на півночі Баварії, потім став парохом в м.Обершварзах.  Тут під час катехез і проповідей рішуче протистояв нациському режиму. У 1941 році він уділив таїнства членові гітлерівської партії  NSDAP, який навернувся на ложі смерті. Після цієї події його арештувало Гестапо і перевезло до концентраційного табору в Дахау. Внаслідок численних тортур в таборі блаженний помер в серпні 1942 року.

 

Два роки тому мучеництво отця Георга Хефнера було визнано Бенедиктом XVI. 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie