//

Московський патріархат назвав незалежність України умовністю

У Санкт-Петербурзі з благословення патріарха Кирила священики відзначили 357-ї річницю Переяславської Ради.

 

16 січня в Свято-Троїцькому соборі Олександро-Невської Лаври був відправлений молебень, під час якого парафіянам розповіли про погляд Московського патріархату на історичні події.

 

"У пастирській проповіді ієромонах Прокопій звернув увагу прихожан на нерозривний тисячолітню духовний зв'язок нині розділених кордонами, народів Росії, Україні, Білорусії", - сказано в повідомленні Громадського руху "Спадщина" СПб.

 

Під час служби на честь Переяславської Ради священики розповіли, що тисячолітня історія православ'я на Русі, "скріпила назавжди наш єдиний народ, дала йому духовну міць і силу при відбитті безлічі ворожих посягань, піднесла його на вершини світової культури та військової слави".

 

Апогеєм історичної проповіді стало твердження про те, що державні кордони Росії, Україні і Білорусії лише умовність.

 

"Ніякій владі не підвладна наша єдність, якими б кордонами та митницями вони нас не розділяли, як би не переписували історію, не створювали з сучасних іуд - христопродавців образів" героїв-мучеників", - сказано в повідомленні.

 

На закінчення своєї промови ієромонах Прокопій нагадав про вибір предків під час Переяславської Ради: "Волимо під царя православного, що врятував малоросійський народ від польського етнічного і духовного знищення, що дав початок створення великого багатонаціональної держави - Російської Імперії".

 

Джерело: news.tochka.net