//

Мощі святого Івана Боско подорожують Індією

У Індії триває перегринація мощей святого Івана Боско. Ця країна є черговим етапом паломництва, яке відбувається в рамках приготування до 200-ої річниці народження святого. Мощі побувають у всіх салезіанських провінцій країни. Паломництво Індією розпочалось у квітні і триватиме до листопада.

 


У зв’язку з прибуттям мощей тривають урочистості у Калькутті.  Молоді парохіяни організували конвой з 60-ти мотоциклів, який супроводжував мощі до церкви Христа Царя, де в неділю відбулась урочиста Літургія. Після цього їх занесли до салезіанської школи, де їм віддавали шану найвизначніші жителі Калькутти і 7 тисяч вірних. Сьогодні мощі вирушили до штату Оріса.

 


Засноване отцем Боско згромадження салезіанів опікується в Індії багатьма душпастирськими осередками та освітніми закладами, серед них є як безкоштовні, так і платні школи, де можуть навчатись молодь і дорослі. Крім цього, салезіани займається дітьми вулиці, хостелами для студентів, створюють програми самозайнятості для молоді та заклади профтехосвіти.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie