//

Мощі св. Миколая тепер можна вшанувати у Тернополі

Чин освячення церкви Перенесення мощей св. Миколая здійснив владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський, 25 вересня. У Архиєрейській Божественній Літургії з нагоди свята взяли участь о. Роман Цюпка, декан Тернопільський, представники єпархіального управління та вірні новоутвореної парафії. Священик Любомир Зозуляк виконуватиме уряд настоятеля храму.

 

У зверненні до вірних Архиєрей закликав дбати про новозбудовану святиню, бо “це є місце, де Бог перебуває зі своїм народом”. “Кожен християнин прикладом особистого життя повинен притягати людей до Церкви, а відтак творити спільноту любові...Прибігаймо до Бога, шукаймо у Його храмі щедрих Божих ласк”. Владика окремо дякував усім жертводавцям та вірним, що спричинилися до побудови святині.

“Кожна парафія, яка формується навколо нового храму — це християнська родина, - зазначив о. Любомир. — У маленькій громаді чи спільноті священик має змогу приділити належну увагу кожній людині, сформувати дружні відносини, ефективно працювати з молоддю”.

 

За словами настоятеля, у 1999 році була відведена земельна ділянка під будівництво храму. Впродовж 10 років виготовлялася проектна документація. 19 грудня 2010 року преосвященний Василій освятив хрест під будову церкви. Будівництво розпочалося 10 січня 2011 року.

Зараз у храмі, що розташований по вул. Карпенка-Миру, перебуває миро св. Миколая привезене з міста Барі (Італія).

 

Джерело: Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ