//

Мощі Івана Павла ІІ принесуть мир Мексиці

Піcля чотиримісячного паломництво мощі блаженного Івана Павла II, в тому числі й ампула з кров'ю, опиняться у понад 90 єпархіях Мексики – про це оголосила в середу Конференція Єпископств Мексики (CEM). Мощі блаженного Папи, переконані єпископи, допоможуть мешканцям країни, постраждалим від насильства, віднайти мир.

 


Ампулу з кров'ю польського Папи та інші реліквії, серед яких папський одяг і взуття, привезуть до Мексики 17 серпня цього року, а 25 серпня їх відвезуть до базиліки Матері Божої з Гваделупи. Згодом розпочнеться паломництво мощів мексиканськими єпархіями.

 


Мощі возитимуть найнебезпечнішими мексиканськими містами, і єпископи закликають членів злочинних груп з повагою поставитись до паломництва і не перешкоджати вірним у поклонінні. «Ми звертаємося до банд, щоб і вони вшанували мощі, хай це зроблять для Папи, який любив Мексику», – сказав генеральний секретар CEM Рене Родрігес.

 


Метою паломництва є звернути увагу на важливість примирення, оскільки в країні щодня стає більше жертв кривавих воєн поміж наркоторговцями. «Сьогодні, як ніколи, необхідно зміцнити процес встановлення миру і співіснування, щоб створити справедливішу країну», – написали у листі до конгрегації Ватикану у справах Богослужіння мексиканські єпископи. Вони підкреслили, що мощі Папи «зміцнять віру людей».

 


Від грудня 2006 року, тобто коли на пост президента обрали Феліпе Кальдерона, війни між бандами в Мексиці забрали 41 тис. людських жертв.

 

 

Іван Павло II, який 1 травня цього року був оголошений блаженним, відвідав Мексику п'ять разів. Саме туди в січні 1979 року він вирушив у свою першу закордонну поїздку. У 2002 році, під час недавнього візиту в країну, прощаючись з її мешканцями, Папа сказав: «Я від’їжджаю, але не відходжу, бо Я залишаюся в ваших серцях».

 


За матеріалами Wiara.pl