//

Монголія відзначає 20-річчя діяльності католицьких структур

10-11 липня в Монголії буде відзначатися 20-річчя діяльності структур Католицької Церкви. В урочистих заходах візьмуть участь гості з сусідніх країн, а також Ватикану. Апостольську Столицю на святкуванні буде представляти архиєпископ Савіо Хон Тай-Фай секретар Конгрегації Євангелізації Народів. Перша католицька місія в Монголії почала діяти в 1992 р. Її очолював тодішній Апостольський нунцій в Південній Кореї архиєпископ Венчеслао Паділла, який сьогодні є Апостольським префектом в Улан-Баторі. Він прибув до Монголії, разом з двома соратниками з конгрегації Непорочного Серця Марії. Сьогодні тут працює 64 місіонери з 18 країн світу: серед них члени 9 чернечих згромаджень, а також єпархіальні священики. Число віруючих в Монголії перевищує 400 осіб.

 

Підводячи підсумки двадцятирічної роботи архиєпископ Паділла зазначив, що незважаючи на досягнуті успіхи в євангелізації, необхідно продовжувати сприяти розвитку місцевої католицької громади: допомагати в розпізнаванні покликань і проводити широку пастирську діяльність.

 

На сьогоднішній день в Монголії діє 4 католицькі парафії, одна з яких знаходиться не в столиці, але в другому, за чисельністю населення, місті Дархан. Крім того існують католицькі школи для бідних, технічний центр для молоді, в якому можна отримати фахову спеціальність. З нагоди 20-річчя діяльності Католицьких структуп буде відкрита лікарня для бідних в перифирійному районі Улан-Батор.


За матеріалами radiovaticana.org