//

Монахиня, яка написала розважання для Папи, сказала, що хотіла дати слово дітям, які зазнали насильства

Черниця августиніанського контемплятивного монастиря, яка написала розважання цьогорічної Хресної дороги Папи Бенедикта XVI сказала, що вона прагнула дати голос дітям, які зазнали насильства в церкві і за її межами. Мати Марія Рита Піччіоне, голова Італійської федерації черниць августинок, сказала Радіо Ватикан, що вона прагнула «щоб у цій молитві Церкви звучав голос дітей і підлітків, яких іноді ображають, зранюють і експлуатують. Тут я маю на увазі не тільки ті випадки, про які так багато ведеться розмов, тому що проблема є  набагато ширшою і стосується всього людства». Пригадаємо, що для написання розважань Хресної дороги, які будуть читатися у Страсну п’ятницю в римському Колізеї Папа Бенедикт цього разу вибрав августиніанку.

 

Мати Піччіоне розповіла Радіо Ватикану, що вона намагалася відобразити на кожній стації Дороги страждання Ісуса з точки зору «не тільки віруючих, а й кожної людини. Мій погляд, моя увага зупинилась на цьому рівні: на рівні людського серця... тому що це місце, є свого роду лабораторією, де приймаються рішення того, що згодом відбувається на глобальному рівні у світі».

 

Вона сказала, що сподівається, що через її розважання, серця всіх, хто слухає, будуть зворушені й вони будуть визнавати не тільки свою відповідальність за власні гріхи, але й те скільки Бог дарує кожній особі через Ісуса.

 

В окремому інтерв'ю з L'Osservatore Romano, вона сказала, що в час написання розважання, вона дивилася на фігури дерев'яних сов, які стоять на її столі. «Дивлячись на сову, міркуючи про її здатність бачити в темряві, я віднайшла те, що, сподіваюсь, є правильним ключем для роздумів, які я пропоную. Якщо навколо ніч, то необхідно шукати Бога, який просвітлює навіть найгустішу темряву», - сказала вона.

 

Джерело: catholicherald.co.uk