//

Монахиня і мирянка зцілені за заступництвом кардинала Ван Туана

В’єтнамська Церква збирає свідчення для беатифікаційного процесу в’єтнамського кардинала Франциска Ксаверія Ван Туана за сприяння Папської Ради «Справедливість і Мир», президентом якої був покійний кардинал. Серед численних свідчень вірних особливий інтерес становлять оздоровлення двох жінок: монахині і мирянки, які відбулись завдяки молитовному посередництву кардинала.

 


Сестра Марі Ті Лан із Згромадження Дочок Непорочної Діви Марії свідчить про те, що у 2009 році їй призначили делікатну хірургію ока. Лікарі ніколи не давали гарантії успішного її проведення і попереджали про високу ймовірність сліпоти. «Я молилась до кардинала і мої очі зцілились без хірургії» - сказала монахиня.

 


Другий випадок стосується 70-річної Мері Ле Ті Тан, яка більше 40-ка років була прикута до ліжка тяжкою формою невралгії. Вона поклалась на молитовне заступництво кардинала Ван Туана і нещодавно дістала зцілення, повернувшись до нормального життя і щоденної активності, які протягом десятиліть були для неї неможливими.
Серед свідків у справі беатифікації є Архиєпископ міста народження кардинала, професор, який викладав у семінарії разом з ним, п’ять священиків, які були його духовними дітьми, священик – друг дитинства, дві монахині і троє членів-мирян «Конгрегації Надії», яку заснував кандидат на вівтар.

 


«Єпископи, вірні і вся Церква В’єтнаму мають велику надію на успіх процесу беатифікації улюбленого кардинала Ксаверія Ван Туана. Він був особливою людиною, яка жила Євангелієм як єдиним критерієм життя» - сказав теперішній глава комісії «Справедливість і Мир» при в’єтнамському єпископаті напередодні візиту ватиканської делегації, яка з 23 березня по 9 квітня збиратиме свідчення життя і діяльності кардинала для процесу беатифікації.

 

За матеріалами: fides.org