//

Монахині Австрії говоритимуть про свою роль в Церкві та суспільстві

Монахині з усієї Австрії будуть обговорювати свою роль в сучасній Церкві та суспільстві. У межах «Щорічної зустрічі вищих настоятельок», яка відбудеться  24-27 лютого, монахині зберуться в семінарії міста Феклабрук.


Понад 100 монахинь, які вершать управлінські функції в своїх конгрегаціях, зі 45 різних спільнот будуть розмірковувати над темою «Ісус – учитель Жінок. Чому вчив Ісус під час зустрічей з жінками».


Жіноче питання є темою, яка гостро стоїть перед сучасною Церквою, заявила с. Кордіс Фоерштайн, генеральний секретар асоціації монаших громад Австрії в інтерв'ю «Kathpress». На її думку, нестача жіночих монаших покликань породжує проблеми, серед яких значна вікова різниця у спільнотах, а також факт, що молоді люди приходять в монаше життя з абсолютно іншої мотивацією, ніж це було раніше. Сьогодні вони мають найчастіше вищу освіта і досвід роботи в різних сферах. Тому питання: «Як бути і працювати з такими жінками?» – треба ставити сьогодні всередині Церкви, вважає с. Кордіс.

 

За статистикою в Австрії є лише 200 місцевих монахинь у віці до 40 років. «Що робити, щоб, як і раніше, бути присутніми у суспільстві та Цекрві?», – щоб дати відповідь на це питання, вважає с. Кордіс, потрібне «нове мислення», яке може бути болючим, оскільки змусить попрощатися з багатьма речами з минулого.


За матеріалами: radiovaticana.org