//

Монахи Індії прагнуть ефективніше виконувати свою місію

Приблизно 550 настоятелів і настоятельок взяли участь на засіданні Конференції Монахів Індії (Conference of Religious Indіа, CRI), яка відбувалась від 28 до 31 жовтня у Хайдарабаді. Головною темою, яку обговорювали, було – переосмислити свою роль, встановлюючи нові цілі та прагнути до їх досягнення.

 

Дискусія стосувалася тих змін, які можна впровадити у монаше життя, щоб ще ефективніше виконувати свою місію. Почесним гостем на зустрічі була міністр внутрішніх справ уряду штату Андхра-Прадеш, католичка Мінні Maзевс. Вона сказала, що наставники монастирів мають вживати засобів, щоб запобігти «підміні цінностей», яка присутня у сучасному суспільстві. Міністр порадила їм досягати відповідального лідерства, яке базується на повазі інших поглядів, реагуванню на зміну ситуації і підтримці зрілої креативності.

 

Архиєпископ Хайдарабаду Тумма Бала зазначив, що для того, щоб привести людей в Царство Боже, треба підійти до монашої місії радикально. Натомість, о. Йоханнес Ґорантла, провінціал кармелітів у штаті Андхра-Прадеш, звернувся до присутніх, щоб «сміливо приймали виклики сучасності».

 

Конференція Монахів Індії (CRI) об'єднує 334 згромадження і 822 старших настоятелів, які представляють понад 125 тис. монахинь, монахів і священиків. Вони працюють у більшості шкіл, лікарень, соціальних центрів та інших установ, що належать Католицькій Церкві в Індії. Остання зустріч CRI відбулась три роки тому в Делі.


За матеріалами : http://pl.radiovaticana.va