//

Молодь зі Львова молилась перед мощами Святого Климента Папи в Ялті

Молодь храму Святого Климента Папи (м. Львів, вул. Ген. Чупринки, 70) під духовною опікою о. Павла Цвьока, сотрудника храму, взяла участь у першій Всеукраїнській прощі до церкви Пресвятої Трійці у селищі Відрадне, неподалік Ялти, де зберігаються мощі покровителя львівського храму Святого Климента Папи Римського.

 

З 6 по 10 грудня тривала мандрівка молодих прочан до місць заслання Святого Климента Папи. Крим зустрів напрочуд теплою погодою та дивував надзвичайними краєвидами.

 

8 грудня, у день, коли вшановуємо пам’ять цього великого святого, невеличка церковця зібрала на Архиєрейську Літургію прочан з різних куточків України.

 

Спільна молитва об'єднала семінаристів з Києва та Ужгорода, вірних з Одеси, Херсона, Львова, Севастополя, Запоріжжя та інших міст України. По закінченні Літургії єпископ Одесько-Кримського екзархату Української Греко-Католицької Церкви Преосвященний Владика Василь поблагословив вірян, які зустрілись на кримській землі, подякував пану Петру Токачу з родиною (які й були ініціаторами та натхненниками такої прощі і доклали чималих зусиль для того, щоб вона відбулась) і висловив сподівання, що в подальшому така проща стане щорічною. Після короткого історичного екскурсу про життя та діяння Святого Климента Папи, мирування й акафісту до священномученика охочі мали змогу переглянути документальний фільм про цього святого.

 

Згодом усіх, хто здолав неблизький шлях для участі в спільній молитві, запросили на смачний обід у надзвичайно приємній, невимушеній атмосфері.

 

Наступного дня після святої Літургії молоді прочани-львів’яни разом з отцем Павлом Цвьоком мали змогу помолитись акафіст та заспівати величання до священномученика Климентія біля скель Інкермана, де він відбував заслання.

 

А 10 грудня по обіді молоді парафіяни з незабутніми враженнями повернулись до рідного Львова.

п. Наталія Бас
Парафіянка храму Святого Климентія Папи

Джерело: www.ugcc.lviv.ua