//

Молодь - закваска віднови Церкви

Цьогорічна зустріч голів єпископату Південно-Східної Європи відбулась 3-6 березня в Нікосії на Кіпрі. Вже одинадцятий раз її зорганізувала Рада Єпископських Конференцій Європи(ССЕЕ). Головною темою зустрічей було душпастирство молоді.
 

 

До столиці Кіпру прибули представники єпископатів Албанії, Боснії-Герцеговини, Болгарії, Кіпру, Греції, Молдови, Румунії а також Міжнародної Єпископської конференції св. Кирила і Методія, яка об’єднує Чорногорію, Македонію і Сербію. В зустрічі взяв участь латинський патріарх Єрусалиму Фуад Туаль і постійний спостерігач Апостольської столиці при Раді Європи в Страсбурзі Альдо Джордано.
 

 

Учасники зустрічей звернулись із закликом до молодих католиків країн південно-східної Європи . Молодих католиків  закликали не знеохочуватись, бо, хоча вони і є релігійною меншістю в своїх країнах, однак перебувають в спільності з мільйонам молодих католиків по цілому світі, що показує Всесвітній День Молоді в Мадриді. "Ви не єдині, які вірять і покладають надію на Христа" – запевнили єрархи.
 

 

Представники Конференцій запевнили молодь, що знають їх труднощі пов’язані з розпадом родин, із нестабільною працею, із «засміченням сенсу Бога» в суспільстві, з поганими прикладами деяких дорослих, з наслідками життя в суспільстві «здомінованому тоталітарними ідеологіями та теоретичним і практичним атеїзмом, який і далі поневолює уми людей». Незважаючи на це, єпископи довіряють молодим католикам в переконанні, що вони не піддаватимуться тимчасовій моді, що вони вразливі на терпіння інших, що прагнуть духовного життя і тиші , яка виражається витривалістю в молитві. "Можете стати закваскою, яка дасть новий запал нашим розлінованим і часто знеохоченим спільнотам" - написали єрархи.
 

 

Учасники зустрічей були прийняті президентом Кіпру Дімітрісом Хрістофіасом, також відвідали місцеві християнські спільноти, в тому числі маронітів північної частини острова.
 

 

За матеріалами: wiara.pl