//

Молодь на Алеї Грішників

Здається, що жителі Мадрида виїхали зі столиці Іспанії, а місто повністю заполонила молодь. Групи з прапорами країн з усього світу мандрують вулицями, подорожують метром , вітають один одного, скандуючи ім'я Папи, назви своїх країн. Скрізь рясніють футболки з логотипом Всесвітнього Дня Молоді, рюкзаки і помаранчеві капелюхи, отримані учасниками у пакеті паломника . Мадридські кафешки тріщать по швах, оскільки учасники отримали спеціальні талони на їжі. Меню прочанина пропонують більшість барів та ресторанів. Однак, щоб  отримати що-небудь поїсти, треба відстояти своє. На майдані Cibeles волонтери встановили бар’єри, підготовлено вівтар, на якому о 20.00 архиєпископ Мадриду, кардинал  Антоніо Руко Варела очолив Літургію, якою розпочався ВДМ.

 

Парк Retiro є прекрасним зеленим оазисом у середині нагрітого сонцем міста. На газонах молоді люди лежать, їдять, танцюють, співають. Триває велика Fiesta, барвисте свято молодих християн. В одному місці парку відбувається євангелізаційний концерт, поруч – виставка, присвячена Гауді та барселонській Sagrada Familia. На одній з алей Vocaional Feria ярмарок покликань, якщо слово ярмарок тут доречне. На алеї виставлено ряд стендів, на яких монаші згромадження і церковні рухи хочуть зацікавити паломників своєю харизмою, тут можна поговорити, взяти буклетик. Представлено 68 різних згромаджень та інститутів богопосвяченого життя. Більшість назв звучать абсолютно по-чужому.


У іншому місці парку стоїть намет, де він відбувається поклоніння Найсвятішим Тайнам. Цією польовою каплицею опікуються Місіонерки Милосердя Матері Терези з Калькутти. Над дароносицею потужне розп'яття і напис: Tengo sed, що означає "Я спраглий". Такий напис поруч із хрестом хрест є у кожній каплиці сестер "калькуціанок". Інша алея -  Алея Сповідників (або Грішників). Це довгий подвійний ряд білих сповідальниць, священики чекають на каяників, над кожною напис про те, якою мовою можна висповідатися. Поки-що охочих не так вже й багато, але ж ці великі реколекції щойно розпочалися. Неможливо охопити всі культурні заходи, які чекають у різних місцях міста для відвідувачів з усього світу. У перший день молодь, безперечно, прагне просто повеселитися, відчути атмосферу особливої зустрічі.

 

За матеріалами wiara.pl