//

Молодь Львівської Архиєпархії у Крехові роздумувала над Страстями Господніми

«Господи, вчини, щоб наші закам’янілі серця сокрушилися, дивлячись на Твої терпіння, і стали співчутливими серцями» - такими словами Блаженного Папи Івана-Павла ІІ-го розпочалася Хресна дорога членів молодіжних спільнот Львівської Архиєпархії та інших прочан, які прибули  у Страсний вівторок 10 квітня, до чудотворної обителі оо. Василіян в с. Крехів, Жовківського р-ну Львівської обл.


Перед початком хресної подорожі зі своїм вступним словом виступив о. Любомир Гладюк, заступник голови Молодіжної Комісії Львівської Архиєпархії в якому пресвітер наголосив, що всі знаходяться зараз на святому місці і свої турботи та думки слід залишити десь далеко, щоб в цей час протягом проходження хресного шляху застановитись над Страстями Господніми, які Спаситель пережив за гріхи кожного з нас.


Відтак, Хресна мандрівка продовжилася читаннями молоддю слів Блаженного Папи Йоана-Павла ІІ-го, які Понтифік написав особисто, переживаючи Страсті Господні: «Ти безмірно близький, у наших серцях скорботу на подяку оберни. Нехай страждання людське стане в Тобі Воскресінням» - такі слова пише Блаженний Іван-Павло ІІ, про Ісуса Христа у своїй І-ій стації.


По завершенні проходження Хресного шляху усі присутні зайшли до монастирського Храму Св. Миколая Чудотворця в якому о. Тарас Милян, голова Молодіжної Комісії Львівської Архиєпархії подякував братії Чину св.. Василія Великого за допомогу в організації та проведенні прощі і в своєму слові до усіх присутніх наголосив на значенні хрестів в житті кожного з нас. «Коли ми приймаємо хрест і гідно несемо його, наше серце наповнюється радістю» - зазначив ієрей. Опісля голова молодіжної Комісії подякував усім за спільну молитву та побажав у радості та ласці Божій зустріти Світлий празник Воскресіння Христового.


Протягом паломництва була можливість не лише роздумувати над Хресною смертю Ісуса Христа, а й приступити до Св. Тайни Сповіді, яку уділювали духівники прощі о. Тарас Милян та о. Любомир Гладюк.


По дорозі додому  велика кількість молодих осіб із захопленням згадувала миті проведені разом в молитві на чудотворному місці, відтак всі разом висловили подяку отцям Молодіжної Комісії Львівської Архиєпархії та організаторам прощі за чудово проведений вечір спільною молитвою.


Роман Соколенко,
Прес-служба Львівської Архиєпархії