//

Молодь ділиться своїми дарами

В часі Великого посту молодіжна християнська спільнота «Світло вервиці» з с. Перерісль разом зі своїми духовними наставниками парохом о. Василем Панівником і Сестрою Служебницею Єронімою з монастиря св. Миколая, що в Надвірній, провели молитву хресної дороги в храмі св. Параскеви УГКЦ с. Фитьків. Дещо нетрадиційна хресна дорога Богородиці, яку уклали учасники спільноти, не залишила байдужою жодної людини в храмі. Роздуми Пресвятої Богородиці, Співвідкупительки людського роду, на хресній дорозі Свого Сина, перепліталися з живим словом Марії, яке вона з материнською любов’ю промовляє до Своїх дітей в Меджугор’ї – місці Її об’явлень.

 

Піст є одним із засобів, встановлених Церквою, який допомагає людині духовно зростати і внутрішньо змінюватись, відкриваючи своє серце для благодаті Божої. Тому роздуми про Божу любов, вершиною якої є смерть Спасителя на хресті, спонукують людину відкритися на цю любов, а, отже, стати на дорогу спасіння, що і є метою посту.

 

Богородиця прагне вести нас шляхом миру і радості: «Я хочу, дорогі діти, привести вас усіх ближче до мого Сина Ісуса», – за цими простими словами стоїть Вона, наша Мати.

 

«Любі діти, – промовляє Вона до нас в іншому своєму посланні,- я хочу від усього серця подякувати вам за ваше самозречення під час посту. Я хочу спонукати вас відкрити своє серце і продовжувати жити постом. Діточки, постом і самозреченням ви зміцнитеся у вірі. Через щоденну молитву ви отримаєте в Бозі справжній мир. Я з вами і хочу всіх вас повести за собою в рай, тому щодня зважуйтесь на святість».

 

О. Іван Качанюк, парох Церкви св. Параскеви і декан Тисменичанський, на запрошення якого і приїхала молодь, щиро подякував за змістовні і глибокі роздуми, наголосивши на потребі активної молоді на парафії, яка є своєрідними апостолами, особливо для своїх однолітків.

 

с. Єроніма Вовчак СНДМ
Джерело: www.rekoldim.com