//

Молитви за єдність християн скеровують погляди на Святу Землю

З нагоди Тижня Молитов за Єдність Християн митрополит Відня, кардинал Крістоф Шенборн, звертає увагу на значення Близького Сходу – а особливо Святої Землі – для всього християнства. Він також нагадує про „болючий досвід” місцевих прихильників Христа.

 

Глава єпископату Австрії нагадав, що тиждень молитов був підготовлений палестинськими християнами під біблійним гаслом: „Об'єднані в науці Апостолів, в спільноті, на ламанні хліба і на молитві” і спрямовує погляд всього християнства на Церкву Єрусалиму в першому столітті, „матір всіх Церков”, яка є водночас „синонімом християнської єдності” і різноманіття вселенської Церкви.

 

У розмові з журналом „Thema Kirche” кардинал Шенборн звернув увагу на те, що християни зі Святої Землі „ часто мають болючий досвід”. На його думку, „Церква Єрусалиму, у всій її різноманітності представляє свої тексти на тиждень Молитов за Єдність Християн в моменті, в якому, – надто пізно – увага світової думки зосереджується на ситуації християн на Близькому Сході”.

 

Митрополит Відня вказує, що екуменічний тиждень також має на меті спонукати до повторного відкриття того, що консолідувало ранню спільноту прихильників Христа в святому місті, а саме вірність навчанню апостолів, спільна Євхаристія і молитва.

 

З нагоди Всесвітнього Тижня Молитов за Єдність Християн Екуменічна Рада Церков Австрії організувала 21 січня центральне екуменічне богослужіння в церкві методистів. Проповідь виголосить сирійсько-православний єпископський вікарій Емануел Айдін.

 

За матеріалами КАІ