//

Молитва за Україну в День Соборності та Свободи у Львові

“Приймімо усі Духа премудрості, Духа розуміння, Дух Господній” – словами зі стихири Йорданського водосвяття зібрав нас урочисто сьогодні  Господь в день Соборності нашої Батьківщини» – такими словами розпочав своє звернення до громади м. Львова о. Віталій Дудкевич, синкел у справах мирян та монашества УГКЦ в День Соборності і Свободи.

 

У неділю, 22 січня на головній площі Львова, біля пам’ятника Т. Шевченку відбулося народне віче та спільна молитва за Україну.

 

В молитві взяли участь священослужителі різних конфесій м. Львова та чисельна львівська громада, які прийшли в цей день на народне віче, щоб відзначити це свято. Молитві передувало створення живого ланцюга від пам’ятника Степанові Бандері до монументу Тарасу Шевченка та святкова хода. У заході взяли участь представники Комітету опору диктатурі Львівщини та громадських організацій

 

По завершенні Молебню до Пресвятої Богородиці до усіх присутніх зі своїм словом звернувся о. Віталій Дудкевич ЧСВВ. Завершуючи своє слово, він сказав: «Отож, дорогі в Христі зібравшись сьогодні тут так чисельно запитаймо голосу свого сумління, нехай він промовить до кожного з нас, а що я особисто роблю для відродження та утвердження моєї держави для соборного єднання нашого народу. Ці слова маємо ставити на кожному кроці і одночасно пам’ятати слова Божественного Спасителя, які для нас є словами перестороги: “Кожне Царство розділене проти себе самого запустіє”. Ось ці слова маємо взяти сьогодні до нашої уваги…»


Роман Соколенко,
прес-служба Львівської Архиєпархії УГКЦ