//

Молитва за нове життя в Японії

У єзуїтській церкві святого Ігнатія в Токіо 11 травня о 14:46 год., рівно через два місяці після землетрусу, відбулася молитва сімей і близьких жертв катаклізму. Біля вівтаря розмістили фото, особливо дітей і молоді, котрі загинули під час катаклізму.


Богослужінню, яке супроводжувало гасло „Молитовна зустріч: Згадуємо померлих і молимося за нове життя” очолив отець Доменіко Віталі ТІ, парох цієї найбільшої в Японії парафії.


Після Літургії Слова і пісень о. Віталі виголосив проповідь, в якій підкреслив, що „слово Боже просвітлює різні наші людські ілюзії”. „Однією з них є тривалість людського життя на цій землі. Серед близько 23 тис. жертв землетрусу і цунамі опинилися багато дітей і молоді. Не забуваймо однак, що наш Спаситель також відійшов з цього світу у віці близько 30 років, показуючи нам шлях надії, яка веде до життя у вічності”, – сказав проповідник.


В процесі богослужіння виконано серед інших відомий твір „Ave Maria –Nagasaki” створений після трагедії міста, знищеного атомною бомбою в 1945 році.


Згідно з японським звичаєм, в кінці богослужіння всі учасники підходили попарно до вівтаря, молилися і розпалювали кадильницю.


За матеріалами ekai.pl