//

Молитва єпископів і політиків за Європу у Старсбурзі

Увечері 7 березня в Страсбурзькому катедральному соборі відбулася св. Літургія за Європу, в якій взяли участь католицькі єпископи з країн південно-східної Європи, а також багато членів Ради Європи, співробітники Європейського суду.

 

Літургія стала кульмінаційним моментом триденного форуму, організованого Радою єпископатів Старого Континенту, Радою Європи та постійноюї місією Апостольського Престолу при цьому інституті. Св. Літургію очолив Архиєпископ Стасбурга Жан-П'єр Гралла, а проповідь виголосив Архиєпископ Альдо Джордано, постійний спостерігач Святішого Престолу при Раді Європи. Єрарх нагадав, що протягом історії поширення християнства завжди було пов'язане з труднощами і було успішним завдяки крові мучеників. Він нагадав, що і сьогодні християни піддаються переслідуванням за свою віру в багатьох точках планети: в Іраку, Нігерії, Пакистані та інших країнах. "Сьогодні, як і вчора, не просто проголошувати світу Слово Боже, бо зло є дуже сильним і заважає добру і світлу", - сказав Архиєпископ Джордано і додав, що чим більше існує темряви, тим більше християни повинні шукати світла. Це, на його думку, стосується як особистого життя, так і громадських та міжнародних проблем.

 

Єрарх звернув увагу на революційність Євангелія, яке навчає в першу чергу служінню іншим, а не турботі про власні вигоди і кар'єрне зростання. Він зазначив, що людина не завжди приймає синівські відносини, які пропонує Бог. "Сатана спокусив Адама і Єву, і сьогодні спокушає Європу до автономного шляху, відлучення від Отця, пошуку самостійного спасіння", - сказав Архиєпископ Джордано і підкреслив, що "самотність є нудною, а свобода сама по собі не дає спасіння. Він закликав довіритися Богові, який може задовольнити очікування вічності, краси, правди, любові й життя ". Крім того Архиєпископ Джордано підкреслив, що це стосується і суспільних відносин, які не можуть складатися тільки з обов'язків і прав, а повинні бути наповнені безкорисністю, милосердям і єдністю.
 

За матеріалами: radiovaticana.org