//

Молитва та місіонерський запал – характерні відзнаки Івана Павла ІІ

«Ще раз хочу відзначити дві основні підвалини його життя та служіння, а це – молитва та місіонерський запал», – такими словами Папа Бенедикт XVI звернувся до присутніх після перегляду документального фільму «Паломник у білому», присвяченого Слузі Божому Івану Павлові ІІ. Ватиканська прем’єра праці польських кіномитців відбулася у суботу, 9 квітня 2011 р., в Залі Консисторій Апостольського палацу за участю Святішого Отця та його найближчих співробітників.

«Бажаю щиро привітати та гаряче подякувати продюсерам та тим, хто зняв цей документальний фільм про Шанигідного Папу Івана Павла ІІ. Радію з приводу того, що я мав можливість оглянути його тут у Ватикані та висловлюю вам щире визнання за виконану працю, приєднуючись до схвалення, вже висловленого польським єпископатом та деякими моїми співробітниками», – сказав Бенедикт XVI, зазначаючи, що з огляду на серйозність, з якою він приготований та свою якість, цей фільм є серед найбільш значущих внесків, запропонованих громадськості напередодні очікуваної беатифікації попереднього Папи.

Згадуючи про свого попередника, Святіший Отець також сказав, що Слуга Божий Іван Павло ІІ був великим Христовим апостолом. «Бог обрав його на Петровий осідок та зберіг його на довгий час, щоб саме він ввів Церкву в третє тисячоліття. Своїм прикладом він впровадив нас усіх у це паломництво, а тепер продовжує супроводжувати нас із неба»

Джерело: Радіо Ватикан