//

Міжрелігійний діалог для порятунку екології Святої Землі

У Єрусалимі відбувся міжрелігійний форум, присвячений викликам кліматичних змін на планеті. Форум проходив у American Colony Hotel у східній частині міста.

 


Учасниками форуму були члени Ради Релігійних Інституцій Святої Землі: равинат Ізраїлю, палестинське міністерство в справах віровизнань і глави християнських церков. За словами головного організатора заходу – глави Interfaith Center for Sustainable Development (Міжрелігійного Центру для Екологічно-безпечного Розвитку) равина Йонатана Неріла, ініціатива доводить, що релігії можуть бути силою, яка позитивно змінюватиме світ. Учасники зустрічі вислухали представників трьох релігій.

 


Представник юдаїзму равин Давід Розен нагадав, що Бог довірив людині землю не лише для того, щоб її обробляти, а і стерегти. Відповідальність за майбутнє покоління вимагають всі три монотеїстичні релігії – підкреслив він.

 

Палестинський віце-міністр в справах віровизнань Хай Салах Зухейка, як представник ісламу, говорив про актуальні загрози для навколишнього середовища на Близькому Сході.

 


Від імені християн виступав єпископ-помічник єрусалимського латинського патріархату Вільям Шомалі. Він ствердив, що екологічна співпраця людей різних релігій є необхідною, бо забруднення навколишнього середовища в рівній мірі грозить як мусульманам, так і християнам, і євреям. Основною перешкодою для належного відношення до екології єпископ назвав оборонну промисловість і збройні конфлікти.

 


На форумі презентовано проект наступного року про залучення до міжрелігійного діалогу в справах екології також індуїстів і буддистів, а також навчальні програми для майбутнього духовенства і вчителів релігії.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie