//

Міжнародна християнська організація вимагає звільнити Еритрейського Патріарха Антонія і надати йому медичну допомогу

Патріарх Еритрейський Антоній, якого незаконно позбавили влади і заарештували за переконання, страждає діабетом. Його стан погіршується через відсутність медичної допомоги. Патріарха утримують у закритому приміщенні з січня 2006 року, повідомляє Theorthodoxchurch.info

 

«Чудо, що він залишається в живим без медичної допомоги. Міжнародним гуманітарним організаціям, таким як Червоний Хрест, мають надати можливість відвідати Патріарха. Ми також закликаємо уряд Еритреї звільнити Патріарха з гуманітарних міркувань", – каже отець Афанасій Гебре-Аб, священик Еритрейської Православної Церкви в США.

 

Відомо, що уряд Еритреї пригнічує християн в країні. Більше 3000 християн в Еритреї перебувають в ув'язненні за свою віру.

 

Представники організації International Christian Concern глибоко стурбовані станом здоров'я Патріарха і закликають міжнародне співтовариство чинити тиск на Еритрею з вимогою його звільнити.

 

Патріарха Антонія затримали за прохання до еритрейського уряду про звільнення членів Православної Церкви, за свої переконання і заклик до еритрейської влади не втручатися у справи Церкви.

 

За матеріалами: pravmir.ru