//

Міжнародна група "Примирення" проведе конференцію в Україні

23-24 лютого у Варшаві в приміщенні Польської Екуменічної Ради пройшла зустріч міжнародної групи «Примирення в Європі: завдання для Церков в Україні, Білорусії, Польщі й Німеччині».

 

У зустрічі взяли участь представники Німецької Євангелічної Церкви, Православних, Римсько-Католицької та Греко-Католицької Церков.

 

Українську Греко-Католицьку Церкву в групі «Примирення» представляв голова Комісії УГКЦ зі сприяння єдності між християнами, о. д-р Ігор Шабан.

 

Учасники зустрічі обговорювали перспективу проведення в Україні конференції з робочою назвою «Мистецтво співіснування християн», яку заплановано на жовтень 2012 року.

 

Довідка. Група «Примирення» була створена у 1974 році з ініціативи Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви й Польської Екуменічної Ради з метою вироблення проекту примирення між сусідніми Польщею й Німеччиною, чиї відносини були обтяжені спогадами про ІІ Світову війну. В 1996 році ініціатива була розширена за рахунок нових учасників: України й Білорусії. Так виник проект «Примирення в Європі — завдання церков в Україні, Білорусії, Польщі й Німеччині», що в 1997 році був представлений на Другому Європейському Екуменічному форумі у м. Грац (Австрія).

 

Джерело: www.ecumenism.com.ua