//

Міжнародна богословська комісія підготувала новий документ

Сьогодні, 8 березня, Міжнародна богословська комісія опублікувала новий документ під назвою «Богослів'я сьогодні: перспективи, принципи і критерії». Як наголошено в спеціальному повідомленні Комісії, документ з'явився, щоб «допомогти Святому Престолу і особливо Конгрегації віровчення в аналізі доктринальних питань особливої важливості».


Текст англійською мовою можна знайти на інтернет-сторінці Міжнародної богословської комісії, а також на офіційному сайті Ватикану www.vatican.va.


Зазначають, що переклад на інші основні мови з'явиться вже в найближчому часі. Підготовкою документа займалися 2004-2008 р., а упродовж ще п'яти наступних років відбувалося його редагування.


У документі аналізують деякі актуальні богословські питання, і пропонують методологічні критерії, важливі для сучасної католицької теології. Текст розділений на три розділи: перший називається «Богослів'я передбачає слухання слова Божого, прийнятого з вірою», другий – «Практикується в єдності з Церквою», а третій – «Прагне дати наукове пояснення Божим істинам в перспективі прадавньої мудрості».


Текст документа підписав префект Конгрегації віровчення кардинал Вільям Левада.

Попередній документ Міжнародна богословська комісія опублікувала 2009 р, він називався «У пошуку повсюдної етики: новий погляд на природний закон».

 

За матеріалами: radiovaticana.org