//

Мітт Ромні нагадує християнам США, що Обама є загрозою для релігійної свободи

Всього за кілька днів до президентських виборів у США (6 листопада) кандидат від Республіканської Партії Мітт Ромні проводить рекламну передвиборчу кампанію, скеровану суто до християн. У т. зв. «рободзвінках» слухачів попереджають, що Барак Обама вороже ставиться до християнства.


У ролику серед іншого згадують про контроверсійну заяву Обами у 2008 році, що деякі американці, розчаровані економічною ситуацією, «чіпляються за зброю або релігію».


«Пам’ятаєте, як Обама змусив християнські організації покривати страхові витрати, які суперечать їх релігійним переконанням? Це – справжній Барак Обама. Це – справжня загроза нашій релігійній свободі. Мітт Ромні розуміє важливість віри і сім’ї. Саме тому багато християнських лідерів підтримують Ромні. Вони знають, що ми не можемо недооцінювати ту загрозу, яку Барак Обама становить для нашої віри, наших цінностей і нашої свободи», – говориться у зверненні.


Як зазначають коментатори, мова в цьому ролику є набагато гострішою, ніж дозволяв собі висловлюватись впродовж передвиборчої кампанії Мітт Ромні.


Так звані «рободзвінки» (Robocall) – комп’ютеризовані телефонні дзвінки автоматичного дозвону, в яких озвучується попередньо записане повідомлення – використовуються в Америці для політичної і ринкової реклами, а також для державних оголошень чи попереджень про надзвичайні ситуації.


За матеріалами huffingtonpost.com