//

Митрополит Праги закликав священиків викладати в школах та дбати про культуру

«Сумно виглядають бездітні подружжя і тому викликають наше співчуття. Але ще сумніше виглядають священики, навколо яких не крутиться зграйка дітей», - пише у листі до вірних архиєпископ Домінік Дука, голова Єпископату Чехії.

 

Примас Чехії називає душпастирство дітей та молоді пріоритетом сучасної Церкви. Митрополит Праги закликає священиків частіше заглядати до шкіл, і не тільки в ролі катехитів. Священики повинні братися також за викладання інших шкільних предметів, наприклад, етики, а також пропонувати свої виступи на таких уроках, як історія, чеська мова, філософія чи громадянське виховання.

 

В опублікованому 4 січня листі архиєпископ Дука піднімає також питання хрещень, про які часто просять дорослі. Ієрарх застерігає священиків перед бюрократичним та бездушним ставленням, підкреслюючи, що такі ситуації – це великий шанс для Церкви. На думку митрополита, душпастирським пріоритетом має бути також піклування про культуру. «Бог прекрасний і все, що гарне, веде до нього», - написав голова Єпископату Чехії. Також він закликав священиків дбати про красу Літургії та оздоблення храмів.

 

Архиєпископ Дука згадав також про можливі зміни у фінансуванні Церкви. Якщо влада вирішить повернути церковне майно, священиків вже не будуть фінансувати з державного бюджету. Митрополит Праги запевнив, що священики через це не збідніють.

 

За матеріалами: CREDO