//

Митрополит Одеський та Ізмаїльський УПЦ МП Агафангел співає оди Путіну і дякує Богові за Януковича

Ієрарх УПЦ МП, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел вважає, що саме Володимир Путін є тим лідером, який потрібний Росії, чиї "епохальні звершення надихаються ідеалами православної віри", повідомляє  "Главред" з посиланням на "Regnum".

 

Агафангел вважає, що Путіну "притаманні беззавітний патріотизм, незрівнянна харизма, принциповість і розважливість, незламна громадянська позиція, відкритість і щирість".

 

"Володимир Володимирович володіє глибоким розумінням найважливіших питань державного будівництва та управління, ефективної внутрішньої і зовнішньої політики, високим професіоналізмом. Він вніс і продовжує вносити неоціненний внесок у творення політичних, економічних, культурних, духовних і моральних основ життя російського суспільства. Епохальні звершення Путіна надихаються властивими його душі ідеалами православної віри, церковного благочестя, а також щирою любов'ю до Бога, Росії і людей. Ці святі ідеали одухотворяє його цілісну особистість. Піднесений християнський альтруїзм, помножений на природний розум, кипучу енергію і блискучу освіченість, надає особливої чарівності його багатогранній особистості. Саме завдяки його державній мудрості, виваженій та відповідальній політиці, Росія змогла вийти з важкої світової фінансової та економічної кризи та готова гідно зустріти нові випробування ", - вважає Одеський митрополит.

 

Нагадаємо, що раніше Агафангел заявив: "Тільки з Путіним у російських людей, які опинилися не з власної вини за межами Російської держави і кинутих" демократами ", а також у всіх людей доброї волі, які проживають на території країн СНД і усвідомлюють, що наша сила і саме наше виживання - тільки в єдності, пов'язані обгрунтовані надії на відновлення історичної справедливості, на нову інтеграцію, засновану на тисячолітній богомзаповіданій єдності Святої Русі ".

 

Одеський митрополит вважає, що особистість Путіна вже зайняла місце в російській історії серед найбільших її постатей, "в доленосний період виводили нашу Батьківщину з найважчих випробувань і негараздів". Тому закликав російський народ "об'єднатися навколо свого національного лідера Володимира Володимировича Путіна в ім'я Російської ідеї, в ім'я Російської  державності, в ім'я порятунку і процвітання Вітчизни".

 

Крім того, митрополит підніс подяку Богу за те, що в Україну "до справжньої влади прийшли здорові сили на чолі з президентом Віктором Януковичем".

 

За матеріалами www.portal-credo.ru