//

Митрополит Львівський закликав до правильного розуміння Святих Тайн зцілення

«На жаль, спостерігається недобра тенденція, бо люди мають страх перед фактом приходу священика до хворої особи додому чи лікарні, мовляв: «я ще не хочу помирати…», «… можливо пізніше…» - пише у своєму Архипастирському посланні Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор, щодо правильного розуміння уділення Святих Тайн Єлеопомазання, Сповіді та Євхаристії.

 

«З огляду на це, - додає Архиєрей - наголошую, що священик не є віщуном смерті. Чимало хворих, за Божою ласкою, прийнявши Святі Тайни одужують. Тому необхідно звернутися до священика про уділення Святих Тайн. Тим самим, ми даємо ще один шанс для покаяння хворої особи, а для себе здобуваємо заслуги від Господа Бога».

 

Також владика Ігор зазначає, що «В часі хвороби наших рідних і близьких ми повинні завжди дбати не лише про фізичне зцілення, а й духовне оздоровлення недужого : людина повинна старатися про спасіння не лишень своєї душі, пильнувати її чистоту, але й робити все можливе для освячення, душевного і тілесного зцілення свого ближнього, – особливо під час важкої недуги чи в небезпеці смерті».

 

Насамкінець, у своєму зверненні Митрополит Львівський закликає бути пильними, щоб «часом не позбавити недужого нагоди до зцілення, а помираючого останньої присутності священика з молитвою розрішення від гріхів».

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії