//

Митрополит Львівський Ігор відвідав парафії УГКЦ у Білій Церкві та Броварах

У неділю по Богоявленні, 22 січня 2012 року, Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, прибув із пастирським візитом до парафії Різдва Христового УГКЦ, що у м. Біла Церква на Київщині.

 

Під час виголошення Євангельської проповіді на Архиєрейській Літургії, Митрополит Ігор подякував членам парафіяльної спільноти за те, що хоча храму ще у місті немає, але парафіяни чисельно моляться у скромній каплиці, що знаходиться у приміщенні місцевого Будинку побуту.

 

«Приміщення у якому відбуваються Богослужіння немає значення, адже перше місце займаєте ви і ваша молитва, ваше звертання до Бога. Дякую, що ви приходите і молитеся! Вас сюди Боже світло привело», - відзначив Митрополит.

 

Відтак, владика закликав усіх присутніх засвідчувати любов до Бога через любов до ближніх. «Очевидно Бог поблагословить вас і ви з часом матимете церковцю. Я вас закликаю, щоби ви дбали про свої душі, а решту Господь вам додасть», - сказав наостанок Митрополит Львівський.

 

По завершенні Архиєрейської Божественної Літургії Митрополит Ігор відвідав парафіяльну спільноту Святого Архистратига Михаїла, що знаходиться поблизу Білої Церкви у відділку «Селекційна станція» с. Мала Вільшанка.

 

Крім того, цього самого дня, Владика Ігор відслужив Вечірню у м. Бровари на Київщині. По завершенні Богослужіння архиєрей розповів про часи переслідування Української Греко-Католицької Церкви та про голодування вірних у Москві, учасником чого він був.

 

Департамент інформації УГКЦ