//

Митрополит Ігор освятив храм у с. Виннички, що неподалік Львова

29 липня 2012 року, Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор, звершив Чин освячення нового храму у с. Виннички, Винниківського протопресвітерату (Пустомитівський р-н). Храм освячено в честь св.. влкмч. Димитрія Мироточця.

 

Як розповів адміністратор храму св.. влкмч. Димитрія Мироточця о. Зіновій Завидівський, розпочалося будівництво святині ще в 1991 році, і силою 120 дворів, які налічує громада УГКЦ у с. Виннички завершилося цього року при підтримці місцевих меценатів та спонсорів.

 

Розділити радість народження нового храму з місцевими жителями прибуло багато священнослужителів і гостей із сусідніх парафій та м. Львова, а також представники місцевої та обласної ради.

 

У своєму слові під час Архиєрейської Божественної Літургії Високопреосвященний Митрополит Львівський подякував парафіянам с. Виннички та усім причетним до будівництва цієї святині, що не пошкодували своїх сил та коштів і спільними зусиллями побудували Господній храм.

 

По завершенні спільної молитви наймолодші парафіяни с. Виннички, подякували Архиєреєві за візит та пастирське, батьківське благословення, а о. Зіновій подарував владиці картину з виглядом щойно освяченого храму на згадку про цей день.

 

Завершилося торжество окропленням усіх присутніх, та сакральних речей свяченою водою.

 

Роман Соколенко,
прес-служба Львівської архиєпархії