//

Місяць покликань та тиждень сім'ї у Бразилії

Традиційно серпень у Церкві Бразилії присвячений молитві за священичі, монаші та місійні покликання. Темою місяця покликань є «Заклик до повного життя у Христі».


Щотижня віряни моляться, розважають про покликання. Першого тижня була особлива нагода молитися за покликання до дияконату, священства, єпископства.

 

Наступного тижня відзначається День батька. Він розпочинає Національний Тиждень Сім’ї, ініціатором якого 2005 року була Національна Конференція Єпископів Бразилії.

 

Третього тижня духовну увагу і конкретну молитву зосередять на покликанні до монашого життя.

 

Натомість четвертого тижня віряни усвідомлюватимуть загальне покликання до різних служінь у спільноті віри.

 

Під час тижня сім'ї бразильська комісія єпископату у справах життя і сім’ї закликає всіх вірян святкувати і поширювати цей особливий Божий дар. У духовному єднанні з VII Всесвітньою Зустріччю Сімей, яка відбулася в Мілані, запропонували тему цьогорічного тижня: «Сім'я: робота і святкування».

 

Особливою допомогою для євангельського та церковного переживання тижня сім’ї були спеціально підготовлені душпастирські матеріали, зібрані в компендіумі «Година Сім’ї». З кожним роком зростає зацікавлення вірян цими матеріалами відповідно до актуальності проблематики. Це стає темою для розважань, обговорень і молитви в бразильських католицьких сім’ях.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie