//

Місії з мощами преподобномучениць Олімпії і Лаврентії на Перемишлянщині

21-22 липня 2012 року з великим благоволінням парох храму св. Пророка Іллі с. Борщів, що на Перемишлянщині, о. Олексій Чухній приймав у церкві мощі блаженних преподобномучениць Олімпії Біди та Лаврентії Гарасимів, сестер Згромадження св. Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії.

 

У суботу мощі блаженних сестер урочисто зустріли та внесли до храму о. Олексій, сестри Згромадження святого Йосифа та численно зібрані миряни.

 

Протягом двох днів тривала спільна молитва. Молилися Божественну Літургію, Вечірню з Литією, Утреню, Молебень та Акафіст до блаженних преподобномучениць. Вірні мали можливість послухати розповідь про життя новомучениць, прикластися до мощей і попросити у блаженних сестер необхідних ласк для душі та тіла.

 

Парафіяни були помазані миром, освяченим на мощах новомучениць. Стараннями пароха було організовано перегляд документального фільму про преподобномучениць Олімпію та Лаврентію «Блаженні сестри, моліться за нас», а також художнього фільму «Квіти Бога», де представлено праведне і повне довіри до Бога життя блаженних сестер, які вірно несли хрест дорогою страждань.

 

На завершення місії пароху храму о. Олексію Чухнію було подаровано ікони блаженних преподобномучениць з їх реліквіями, щоб запевнити, що блаженні преподобномучениці Олімпія та Лаврентія залишаються в селі, щоб допомагати людям.

 

Сестри Згромадження св. Йосифа щиро вдячні пароху о. Олексію за допомогу у поширенні культу блаженних преподобномучениць, оскільки є потрібною річчю представити сучасному християнинові приклади мужнього слідування за Христом, аж до віддання свого життя. Це виклик і завдання - не занедбати та гідно вшанувати щедрий Божий дар.

 

Повідомила с. Рафаїла Годій
Джерело: stryi.ugcc.org.ua