//

Місії у Львівській архиєпархії

Великий піст є особливим періодом у житті кожного християнина. Це час глибокої  духовної застанови над особистим вдосконаленням. Тому у цей благодатний час Комісія з питань євангелізації Львівської Архиєпархії УГКЦ розпочала місійні науки у парафіях Сихівського та Шевченківського деканатів, а також у школах Львова.

 

Добру новину цього року благовістили: о. Сава ієромонах студійського уставу, о. Павло Дроздяк, прес-секретар Архиєпархії, диякон Іван Гобела, диякон Назарій Ярунів, катехит п. Зенон Боровець, брати семінаристи Львівської Духовної семінарії Святого Духа – бр. Микола Білецький, бр. Андрій Химчук, бр. Віталій Лесів, бр. Любомир Филипчак, бр. Михайло Кушнір, бр. Юрій Устяк; а також: с. Рафаїла Годій, с. Анастасія Мацик, с. Стефанія Марко, с. Василія Дільна, с. Теодора  Биряник та новички Ольга Слободюк й Марія Родич із Згромадження святого Йосифа (ОПДМ). Організатором, координатором та безпосереднім учасником місій була п. д-р Віра Ценглевич, голова Комісії з питань євангелізації Львівської Архиєпархії УГКЦ.

 

Євангелізація є першочерговим і головним завданням Церкви. Церква отримала цю місію від Христа, який сказав своїм апостолам: «Ідіть, навчайте всі народи, христячи їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що я вам заповідав» (Мт. 28,19–20).  Передавання Доброї Новини має на меті привести кожну людину до особистої зустрічі з Богом у Христі Ісусі. Саме тому євангелізація у своїй сутності означає не лише проголошення Ісуса Христа словами, а також і особистими вчинками засвідчувати Його присутність та дію у світі.

 

Прес-служба Львівської архиєпархії