//

Місії тверезості у с. Ставчани

У селі Ставчани, Сокільницького деканату Львівської Архиєпархії, 22 вересня, відбулися Місії тверезості, організовані працівниками підкомісії «За тверезість життя» о. Юрієм Дроздом та бр. Андрієм Павлівом.

 

Захід розпочався Божественною Літургією у Храмі святого архистратига Михаїла, яку очолив голова підкомісії «За тверезість життя» Львівської архиєпархії о. Юрій Дрізд. У спільному богослуженні також взяли участь адміністратор місцевого храму о. Володимир Пенцак та священик з Глинянського деканату, уродженець Ставчан, о. Василь Тузяк.

 

Під час Літургії було виголошено місійну проповідь  про важливість тверезого життя та здійснено ознайомлення вірних з книгою тверезості, проведено заохочення до впровадження її на парохії. Вірні також отримали можливість приступити до мощей блаженного священомученика Григорія (Лакоти).

 

Наступною частиною місій було проведення профілактично-превентивного семінару «Алкоголь та правда про нього» для учнів старших класів Ставчанської середньої школи. Підліткам розповіли про вплив алкоголю на людський організм, а також описали процес переходу від звичайного зацікавлення алкоголем до стану узалежнення з усіма негативними наслідками.

 

Місії тверезості, які проводить підкомісія «За тверезість життя», з грудня 2010 року  по травень 2011 року відбулися також і у Немирівському деканаті Львівської архиєпархії. 

 

Окрім цього у минулому навчальному році було проведено профілактично-превентивний семінар «Алкоголь та правда про нього» у всіх школах Сихівського району м. Львова.

 

Протягом останніх років при храмі Різдва Пресвятої Богородиці (Львів-Сихів), двічі на тиждень, проводиться духовна терапія для узалежнених від алкоголю та азартних ігор. Щовівторка також відбувається терапія для членів родин узалежнених осіб.


Тарас Бабенчук
Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії