//

Місія сучасної молоді

В п’яту неділю Великого посту християнська молодіжна спільнота «Світло вервиці» з храму Різдва Івана Хрестителя УГКЦ с. Перерісль (духовними керівниками якої є о.Василь Панівник та Сестра Служебниця Єроніма Вовчак) в черговий раз свідчила Божу правду через великопосний духовний захід. Цього разу – для вірних м. Яремче. Духовне дійство, в яке входили вистава «Ціна любові», релігійна поезія і музичні твори, пантоміма і тематичні презентації, спільно організували і провели молодь Переросля і Яремча.

 

«Дорога молоде! Сьогодні Церква потребує вашої спонтанності та інтуїтивного відчуття реальності Бога, що є присутнім між нами. Саме ви є устами, якими Церква вітає  свого Царя, співаючи: «Благословен той, хто йде в ім’я Господнє!» (Ів. 12, 13)», – такими словами Бл. Святослав звернувся в своєму першому пастирському посланні до молоді минулого року.

 

А Бл. Любомир свого часу, звертаючись до молоді, сказав: «Це життя не буде легким, воно вимагатиме від вас великих жертв, змушуватиме вас приймати поважні, доленосні рішення. Але якщо ви належно використовуватимете благословенний час молодості, зберігатимете своє серце чистим, вільним від будь-яких грішних залежностей, від принадних, але зрадливих спокус, тоді ви станете справді зрілими, відповідальними людьми, – людьми, гідними виконати покликання, яке дав вам Бог».

 

Сучасна молодь, яка в силу тих чи інших обставин, особистих рішень і прагнень часто є зневірена, втрачаючи сенс життя і заповнюючи цю порожнечу різними асоціальними проявами, справді дуже потребує переглянути своє покликання. Покликання «бути устами Церкви». Молодь може свідчити, молодь має свідчити живого Бога, Його цінності, особливо своїм одноліткам! Це дуже переконлива, благородна і корисна місія, хоч нелегка…І, дякувати Богу, є свідома християнська молодь, яка не хоче мовчати на гріх сучасного світу, плисти «за течією», а вибирає інші орієнтири і не встидається вказати їх іншим.

 

Звичайно молодь треба підтримати, заохотити, підказати, що є найпершим обов’язком отців парохів і інших богопосвячених осіб; в неї треба повірити,  їй треба довіряти і любити і тоді вони, молоді хлопці і дівчата, скріплені Божою любов’ю, понесуть цю правду у світ. І світ стане кращим…

 

с.Єроніма Вовчак СНДМ
Джерело: www.rekoldim.com