//

Місійний курс для семінаристів – старшокурсників

Пасторально-місійний відділ УГКЦ організовує практичний формаційний курс зі специфікою місійного служіння для семінаристів-старшокурсників з усіх семінарій УГКЦ в Україні. Курс відбудеться у Львівській духовній семінарії Святого Духа з 27 червня по 3 липня 2011 року. У ньому приймуть участь 93 семінаристи з українських семінарій.

 

Серед тематик, які будуть представлені на курсі: «Нова євангелізація – напрямні», «Виклики Церкви. Діяльність Пасторально-місійного відділу УГКЦ», «Місіологія УГКЦ», «Географічний огляд та статистика сучасного українського мігрантства у світі», «Наслідки мігрантства в Україні, потреба їхнього усестороннього захисту», «Організація церковної громади на місійних територіях», «Душпастирство емігрантів та мігрантів», «Потреба інтеграції та інкультурації: знання іншої Церкви, обряду, мови, календаря, звичаїв, специфічних реалій», «Громадське життя  мігранта: просвіта, культура, милосердя, політика, ЗМІ, школа ін.» тощо. Щоденно відбуватимуться розмови-свідчення місіонерів з різних країн Європи.

 

Семінаристи слухатимуть виступи Архиєпископа Миколи Етеровича, Генерального секретаря Синоду Католицьких Єпископів, Владики Йосифа (Міляна), Голови ПМВ, науки та свідчення духовенства та мирян пов’язаних з місійним служінням. На завершення формаційного курсу усім учасникам будуть вручені сертифікати на знак практичного ознайомлення з місійним служінням.

 

ПМВ
Джерело: www.ugcc.org.ua