//

Мирослав Маринович: «Свобода» має право висловити свою негативну позицію щодо моєї статті

У вівторок депутати ВО «Свобода» відвідають Український католицький університет. Мирослав Маринович, проректор УКУ, сподівається, що після цього депутати нададуть пільги університету.

 

Так прокоментував львівському кореспонденту ІА «ПолітАрхіви» проректор Українського католицького університету Мирослав Маринович ситуацію, що склалася навколо УКУ.

 

«Наскільки я розумію, остаточне рішення ще не прийняли. Я знаю, що у вівторок УКУ планує відвідати група депутатів від ВО «Свобода». Я вже обіцяв, що візьму участь у цьому візиті. І думаю, що інші члени ректорату з радістю скористаються цією нагодою, щоб розповісти про себе, університет, наші завдання і наші обставини, зокрема й фінансові. Думаю, ця зустріч буде дуже важливою для всіх».

 

«Я не виключаю, що питання буде вирішене позитивно. Є багато львів’ян, які розуміють значення УКУ для України та Львова. Що стосується скривджених голосів … Це життя. Можливо, хтось образився на мою статтю або статті інших інтелектуалів. Але таке пройде. Я б не надавав великого значення цьому. Насправді, ці люди не є моїми ворогами, і сподіваюся, я для них теж. Просто наші думки з приводу якоїсь проблеми розійшлися. Нічого. Ми – українці. Ми повинні висловлювати свою позицію. Вони мають право сказати свою негативну позицію щодо моєї статті. І треба жити далі », –прокоментував Мирослав Маринович.

 

За словами проректора, закривати університет ніхто не буде. Однак якщо депутати не підтримають УКУ і не звільнять університет від сплати земельного податку та оренди землі, то доведеться суттєво економити. «Але ми також розуміємо, що це добра воля депутатів, а не їх обов’язок», – резюмував Мирослав Маринович.

 

Джерело: http://arhivi.info/news/5918.shtml
http://ucu.edu.ua/news/4067/