//

Мир є духовним завданням для всіх релігій

Спільний голос всіх релігій щодо свободи віровизнання був би дуже важливим для миру на світі – вважає кардинал Вальтер Каспер. Якби на міжрелігійній зустрічі в Асижі в жовтні її учасники прийняли б спільну декларацію, то це був би великий поступ в питанні миру на світі, сказав колишній глава Папської Ради сприяння єдності християн в розмові з Радіо Ватикан.
 

 

Всі релігії мають цю спільну рису - вважають, що мир є не лише військовою чи політичною проблемою, а і спільним духовним завданням всіх релігій – ствердив кардинал Каспер.
 

1 січня цього року Бенедикт XVI оголосив про міжрелігійну зустріч в Асижі. До цього часу такі зустрічі відбувались вже тричі – в 1986, 1993 і 2002 році з ініціативи Івана Павла ІІ.
 

 

Кардинал Каспер, один з організаторів зустрічі 2002 року спростував думку про те, що тогочасний префект Конгрегації Науки Віри кардинал Ратцінгер критикував цю ініціативу. Він ствердив, що кардинал Ратцінгер ніколи не був противником міжрелігійного діалогу. Від початку його понтифікату міжрелігійний діалог є важливим елементом закордонних подорожей Бенедикта XVI. До того, як професор і кардинал, Йосиф Ратцінгер багато писав і друкував на тему діалогу – додав кардинал Каспер.
 

 

Під час зустрічей в Асижі представники найбільших релігій високого рангу моляться в наміренні миру, хоч не роблять цього спільно. Разом молились представники християнських церков, а окремо - кожна з решти релігій. Цього не можна було зробити інакше, бо образ і поняття Бога значно відрізняються в конкретних релігіях – ствердив колишній глава Папської Ради сприяння єдності християн.

 

За матеріалами: ЕКАІ