//

Мільярд людей не мають гарантованого права на харчування

З різних причин понад мільярд людей на планеті не мають забезпеченого права на харчування – про це зауважив на форумі ООН представник Ватикану. Архиєпископ Сільвано Томазі взяв участь в дебатах Ради Прав Людини в Женеві на тему права на харчування.

 

 

Запевнення харчової безпеки для всього людства є складним, але не неможливим завданням, особливо якщо взяти до уваги великі площі орної землі, якими володіє людство.
 

 

Одною з причин проблеми є те, що ще недавно відомі своєю сільськогосподарською продукцією регіони тепер самі мають обмежені ресурси харчування. До нищення сільського господарства може приводити продовольчий розподіл, який настільки знижує ціни, що місцева продукція стає нерентовною.

 

Стабілізація власної ціни, на думку ватиканського дипломата, є одним з найважливіших викликів. З одного боку, вона повинна бути настільки низькою, щоб це могли собі позволити бідні, а з іншого – достатньою, щоб гарантувати відповідні доходи землеробам.

 

Архиєпископ Томазі пригадує також, що в сучасному світі з сільського господарства утримується 2,5 млрд. людей. Тому необхідно запевнити центральну роль сільськогосподарської продукції в світовій економіці.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie