//

Міліція розшукує Догнала

На даний момент міліція проводить заходи щодо з’ясування місця перебування Антоніна Догнала, лідера незареєстрованої релігійної групи, відомої як «Підгорецькі отці», Українська правовірна греко-католицька церква, або ж «догналіти».

 

Про це ZAXID.NETу коментарі 2 жовтня сказав начальник міграційної міліції Львівщини Василь Логін.

 

За його словами, після судового рішення 7 вересня міліція декілька разів викликала Антоніна Догнала для добровільного видворення з території України, однак він не з’явився.

 

«Його неодноразово запрошували до нас. Потім перевіряли за місцем проживання – він там не проживає», - зазначив правоохоронець.

 

На даний момент, за словами Василя Логіна, вирішується питання про затримання Антоніна Догнала з метою примусової депортації.

 

Водночас правоохоронець не виключив, що Догнал вже залишив територію України. В такому разі його не пропустять назад на територію України.

 

Нагадаємо, про те, що лідер УПГКЦ Антонін Догнал внаслідок нападу на жінку та опір працівникам міліції при затриманні має сплатити штраф в розмірі 51 грн і покинути територію України в ГУ МВС у Львівській області повідомили ще в липні минулого року.

 

Втім, на відповідне рішення Антонін Догнал подав позов у суд. У задоволенні його вимог Львівський окружний адміністративний суд відмовив 7 вересня цього року.

 

Зазначимо також, що Архієпископ Львівський Ігор Возьняк на прес-конференції 29 березня оприлюднив офіційну заяву ватиканської Конгрегації у справах віровчення, згідно з якою Святий Престол католицької церкви повністю відмежовується від секти Догнала, відомої як «Підгорецькі отці».

 

Джерело: ZAXID.NET