//

Міланська Архиєпархія готується до Всесвітньої зустрічі сімей

Наприкінці минулого місяця в північноіталійському місті Мілані, яке наступного року прийматиме VII Всесвітню зустріч сімей, яка відбуватиметься від 30 травня до 2 червня на тему «Родина: праця та свято», в архиєпископській курії відбулося спільне засідання представників Папської Ради в справах сім’ї та Фундації «Мілан-Родини 2012», які відповідають за організацію зустрічі та представників місцевої влади.

 

Під час зустрічі представлено програму богословсько-пасторального конгресу, який є одним з визначальних моментів зустрічі сімей, а також обговорювалася співпраця з місцевою владою різних рівнів. Про готовність надати свою підтримку заявили Міланська міська рада, Адміністрація Міланської провінції, а влада регіону Ломбардія, столицею якого є Мілан, постановила виділити 2 млн. євро та надала для проведення зустрічі приміщення в осідку Ради Регіону.

 

Кардинал Діоніджі Теттаманці, тодішній Архиєпископ Мілану, під час зустрічі зазначив, що родина становить особливе місце в турботі Церкви, але також «суспільство повинно в позитивному значенні цікавитись сім’єю, маючи на увазі усі середовища, які її стосуються». На це Роберто Форміґоні, який очолює регіональну раду Ломбардії зазначив, що питання сім’ї є центральним не лише в церковному середовищі, але й суспільно-політичному. Він відзначив, що протягом останніх років регіональна влада впровадила в дію різні програми на підтримку сім’ї, додаючи: «Ми бажаємо, щоб зустріч 2012 року змогла на міжнародному рівні вплинути на політичні рішення, які стосуються родинної тематики». Підсумовуючи, кардинал Енніо Антонеллі, Президент Папської Ради в справах сім’ї, зазначив, що така постава є виявом усвідомлення того, що родина є суспільним суб’єктом фундаментальної ваги. «Сім’я, – сказав він, – є темою громадського зацікавлення, а не темою, яку треба обмежити лише приватною сферою, як цього бажає домінуюча культура».

 

Джерело: Радіо Ватикан