//

Ми шукали найкращі шляхи задоволення духовних потреб наших вірних, – Владика Богдан Дзюрах

 

Ми шукали найкращі шляхи задоволення духовних потреб наших вірних. Про це повідомив Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, розповідаючи про роботу Синоду, який проходив 4-11 вересня в Куритибі (Бразилія).

 

 

«Рішення, які прийняті Синодом, матимуть довгострокові наслідки і, сподіваємося в Господі, – позитивні. Нашим палким бажанням є, щоб віра членів Церкви зростала, ставала живою, зрілою», – зазначив єпископ.

 

Владика Богдан наголосив також на важливості участі у втіленні синодальних рішень усіх членів Церкви. «Синодальні рішення потрібні, бо вони задають напрямок розвитку Церкви, але тільки від співпраці всіх її членів у їх втіленні залежатиме, наскільки ці рішення будуть успішними», – додає він.

 

 

Секретар Синоду задоволений також втіленням у життя рішень минулорічного Синоду на тему міграції. «За невеликими винятками, всі рішення попереднього Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувся минулого року у Львові-Брюховичах, були покладені в основу душпастирських планів наших єпархій та екзархатів», – розповідає Владика Богдан. За його словами, в Синоді існує відповідний механізм контролю над виконанням рішень. То ж єпископ сподівається, що жодне з синодальних рішень не «загубиться по дорозі».

 

За словами Владики Богдана, у роботі Синоду його учасники врахували також думки членів Патріаршого Собору на тему богопосвяченого життя, який завершився у Прудентополі (Бразилія). «Синод єпископів, з певністю, візьме до уваги усі напрацювання V сесії Патріаршого Собору та прийме низку конкретних і важливих рішень для оживлення богопосвяченого життя у нашій Церкві», – підкреслив Секретар Синоду.

 


Джерело: УГКЦ