//

Методичний порадник «Святі Таїнства в житті Церкви»

Святі Таїнства в житті Церкви: Методичний порадник

/ Упор. с. Юліана Дзюбата, мироносиця. – Львів: КК КГВА УГКЦ, 2012. – 112 с.

 

У контексті підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України, 2012 рік УГКЦ в Україні відзначатиме як Рік Святих Таїнств. Водночас, Синод Єпископів УГКЦ проголосив в усіх єпархіях Європи, Азії, Америки та Австралії цей рік – Роком християнського покликання з особливим наголосом на покликання мирян.

 

Порадник висвітлює повну програму святкувань Року Святих Таїнств. Подає опис Таїнств у педагогічному аспекті. Пропонує вислови святих, цитати зі Святого Письма та витяги з Катехизму на тему Таїнств. У виданні вміщені конспекти катехитичних тематичних занять, а також опис окремих педагогічних методик.

 

Відзначення Року Святих Таїнств розпочнеться з Різдвяного посту 2011 роздумами над народженням Божого Сина. Особливу увагу до таїнств Хрещення і Миропомазання приділять від Різдвяних свят до Стрітення. У Великий піст увага буде зосереджена на Таїнстві Покаяння, а тиждень до та після Великодня – Таїнстві Євхаристії.

 


Протягом п’ятдесяти днів від празника Зіслання Святого Духа головну увагу в роздумах буде зосереджено на Таїнствах Священства і Подружжя. Про Таїнство Єлеопомазання роздумуватимуть у період посту напередодні
свята апостолів Петра і Павла. Про важливість посвячень та благословень у Церкві роздумуватимуть в період Успенського посту (від 14 до 27 серпня), а час після Успіння Пресвятої Богородиці стане нагодою для роздумів про християнське значення смерті.

 

З  початком церковного року (14 вересня) учасники роздумів зможуть зосередитися на таїнствах як джерелі парафіяльного життя. Відповідно до програми заплановано заходи на загальноцерковному та єпархіальному рів-
нях. Передбачено різні заходи, зокрема реколекції, катехитичні науки, з’їзди, Євхаристійні тижні, прощі, семінари та християнські табори.

 

Джерело: www.ugcc.org.ua

 

Святі Таїнства в житті Церкви: Методичний порадник