//

Металеву ялинку в Брюсселі демонтують після протесту християн

Влада і поліція Брюсселя прийняли рішення демонтувати металеву ялинку на центральній площі бельгійської столиці - Гран Пляс, повідомили в понеділок місцеві ЗМІ. Спостерігачі пов'язують це з протестами християн, які вбачають в конструкції загрозу християнським цінностям на догоду мусульманам.

 

Влада Брюсселя вирішила цього року не прикрашати площу Гран Пляс традиційною різдвяною ялинкою, а замінити її на електронну. Напередодні в бельгійській столиці пройшов марш протесту проти дизайнерської інсталяції з металу, парусини і світлодіодів. Бельгійські християни вважають, що влада відмовилася від християнської традиції на догоду представникам інших конфесій, зокрема, мусульманам, яких в Брюсселі проживає близько 250 тисяч осіб.

 

Міська влада, зі свого боку, категорично відкинула звинувачення в наявності релігійного підтексту в прийнятому рішенні, заявляючи, що вони були проваджені лише бажанням осучаснити вікову традицію.

 

Металеву ялинку висотою 25 метрів демонтують 28 грудня. Поліція побоюється, що в переддень Нового року будуть зроблені масові спроби піднятися на інсталяцію у нічний час, що загрожує трагічними наслідками. Не виключені також акти вандалізму.

 

За матеріалами: ria.ru