//

Мешканці Леону прибрали вулиці і готові до візиту Папи

Мексиканське місто Леон, яке вже завтра відвідає Бенедикт XVI, готове прийняти Понтифіка. Вірні приготувались на зустріч зі Святішим Отцем не лише прибравши вулиці міста, але і молитвою в намірі папського візиту та циклом спеціальних катехиз.


«У всіх парафіях були проведені катехизи на тему Святішого Отця, його життя, навчання, його служіння в Церкві, – розповів о. Томаш Зелінські, що служить в єпархії Леону. – Ми хотіли наблизити силует Папи Бенедикта XVI до мексиканців, оскільки більшість вірних тут більше пам’ятають бл. Івана Павла ІІ. Він набагато ближчий для них, а Бенедикт XVI здається наразі трохи віддаленим. Однак я впевнений, що цим циклом катехиз нам вдалося трохи наблизити його до людей. Мені здається, що серця людей запалали любов’ю до нього, і вона проявиться в днях візиту Папи до нашого міста. Без сумніву, його приймуть з відкритими обіймами та радістю, як він цього і заслуговує».


Як повідомляє Радіо Ватикану, однією із слабких сторін єпархії Леон, з якої Папа розпочне свій латиноамериканський візит, є недостатня кількість священиків. Основою євангелізаційної праці там є миряни і власне завдяки їх відданій діяльності місцеві парафії сповнені життям.