//

Мексиканський картель відмовився від насильства на час візиту Папи

Мексиканський наркокартель відмовиться від насильства на час візиту в Мексику Папи Римського Бенедикта XVI, повідомляє Associated Press. Наркоділки заявили про свій намір за допомогою десятка банерів, які з'явилися в штаті Гуанахуато в центральній частині Мексики, розповів генеральний прокурор штату.

 

Банери, як вважається, були підписані представниками наркокартелю "Лицарі Храму" (Кабальєрос Templarios). Вони були встановлені в семи муніципалітетах Гуанахуато 17 березня. Деякі з транспарантів були прикріплені до пішохідних мостів. За повідомленням газети Milenio, банери свідчили: "Лицарі Храму" відмовляються від будь-яких бойових дій. Ми не вбивці. Ласкаво просимо, Папа Римський ! »

 

Всього в штаті було знайдено 14 банерів. Один з них був встановлений у місті Леон-де-лос-Альдама, з якого в п'ятницю, 23 березня, розпочнеться візит папи до Мексики. У цій країні до католиків себе зараховують більше 75 відсотків населення.

 

Наркокартель "Лицарі Храму" утворився шляхом відділення від картелю "Ла Фаміліа". Угрупування найбільш активне в штатах Мічоакан, Герреро, Морелос і Мехіко.

 

Бенедикт XVI пробуде в штаті Гуанахуато з п'ятниці по понеділок, після чого відвідає Кубу. Напередодні візиту понтифіка на Кубу в Гавані відбулися акції,  в ході яких було затримано більше 50 осіб - в основному активістки кубинського опозиційного руху "Жінки у білому" (Дамас де Бланко), повідомляє BBC News.

 

Учасниці акції протесту вимагали звільнення політв'язнів. В ході мітингу жінки планували відвідати месу в католицькій церкві Гавани. Католицизм є домінуючою релігією на Острові Свободи, і деякі представники Римської католицької церкви Куби виступають як посередники у переговорах з владою країни про звільнення політв'язнів.

 

Влада Куби заявляює, що "Жінки в білому" отримують гроші від США. Справжньою метою руху, за заявою уряду, є руйнування досягнень кубинської революції.

 

За матеріалами:lenta.ru