//

Медсестер з Нью-Джерсі хочуть звільнити за небажання брати участь в абортах

12 медсестер з Нью-Джерсі подали позов проти місцевої федеральної лікарні, тому що їм сказали, що вони можуть втратити роботу, якщо відмовляться робити аборти. Цей випадок свідчить про «систематичні утиски права професіоналів, які підтримують рух «За життя », займатися своєю роботою, не будучи примушеними порушувати свої основні моральні та релігійні переконання», - сказав Метт Бауман, адвокат Фонду захисту в інтерв'ю для CNA.

 

31 жовтня Фонд захисту подав позов до окружного суду США, штат Нью-Джерсі, від імені 12-ти медсестер, які зараз працюють в Медичному Університеті в Нью-Джерсі.

 

За словами п. Баумана, лікарня порушила федеральний закон і закон штату, вимагаючи від медсестер виконання абортів, що суперечить їх переконанням, і погрожуючи позбавити їх роботи у разі відмови.

 

Двоє з них - Лорна Мендоза і Джуліта Чінг - поставлені в графік роботи на 4 листопада, щоб асистувати при абортах.

 

Бауман сказав, що хоча лікарня робить аборти багато років, медсестер не примушували асистувати, але нещодавно в лікарні сталися зміни, і медсестра, яка робить аборти, зайняла керівний пост.

 

Незважаючи на те, що спочатку начальство лікарні погодилося зустрітися з 12-ма медсестрами для обговорення ситуації, Бауман сказав, що зустріч була скасована в останню хвилину, коли медсестри приїхали з адвокатом.

 

«Ми просимо лікарню анулювати свій незаконний примус негайно», - сказав він, додавши, що лікарня в курсі про поданий позов.

 

«Ми збираємося попросити суд повпливати на лікарню, щоб там підпорядковувалися законам і не порушували переконань наших клієнтів, а також попросити суд, щоб лікарня повернула ті мільйони доларів, які вона отримала як податок за обіцянку, що не буде примушувати медперсонал асистувати при абортах».

 

Бауман зазначив, що Фонд захисту зустрічає все більше і більше випадків, коли медперсонал примушують асистувати при абортах і або до інших дій, що суперечить їхнім переконанням.

 

«Хоча існують федеральні закони і закони штату, які їх захищають, лікарня грубо порушує закон неосвіченим способом», - відповів він.

 

Адвокат сказав, що такі ситуації все частіше зустрічаються в США, і все більше нехтують захистом совісті медпрацівників.

 

«Цей випадок показує, що спостерігається загрозлива криза, коли організації отримують десятки і навіть сотні тисяч доларів від федерального уряду - і порушують суспільну довіру, змушуючи медперсонал брати участь в абортах проти їхніх релігійних переконань».

 

За матеріалами cnlnews.tv