//

"Марш за життя" в Румунії об'єднає представників всіх конфесій

24 березня 2012 року в 17-х містах Румунії пройде "Марш за життя" - маніфестація, покликана підтримати народжуваність і протидіяти сурогатному материнству. Цю ініціативу в Румунії вже підтримали єрархи Католицької, Греко-Католицької та Православної Церков, а також протестанти.

 

Вперше цей марш буде мати загальнонаціональний характер. Його мета - ще раз підтвердити право на життя всіх дітей, починаючи від зачаття, закликати людство поважати життя на всіх його етапах і у всіх формах, підтримка сім'ї - фундаменту суспільства.

 

Населення, рухи на захист життя, Церква і влада Румунії занепокоєні постійним зниженням рівня народжуваності, основною причиною якого є добровільне переривання вагітності - відповідний закон про дозвіл абортів у країні був прийнятий ще в 1957 році, а сьогодні в Румунії спостерігається один з найвищих в Європі відсотковий показник по кількості абортів. Про це повідомляє християнський портал КІРІОС, посилаючись на Католик.ru.

 

В рамках підготовки до "Маршу за життя" організатори розповсюдили маніфест, в якому закликають розвивати альтернативу абортів - підтримку жінок у важких ситуаціях та економічні заходи сприяння народжуваності. Пропонується також провести інформаційну кампанію, яка розповість про негативні наслідки абортів. Маніфест також закликає рішуче відкидати будь-які форми "виборчої народжуваності" і припинити фінансування з державної казни форм штучного запліднення, що суперечать простий моралі (ЕКО), впроваджуючи вже існуючі альтернативи (наприклад, напротелноголіі).

 

В освітній і виховній сфері учасники маршу закликають відмовитися від будь-якої вульгаризації сексуального життя, визнаючи першорядну роль батьків у вихованні своїх дітей. Крім того, оголошена рішуча боротьба з порнографією та її поширенням і підтримка політиків, які сприяють розвитку культури життя.

 

У Румунії, як і в багатьох інших країнах, відбуваються спроби узаконення "продукування життя в пробірці", зокрема, йдеться продитяможливість застосовувати донорського матеріалу від третьої особи і сурогатне материнство. У зв'язку з цим Єпископська Конференція Румунії направила відповідне звернення до влади з проханням відкинути запропоновані законопроекти.

 

Допоміжний єпископ Бухарестської архиєпархії Корнель Даміан, який очолює Комісію у справах сім'ї, зазначив, що даний законопроект є "замахом на гідність особи і на цілісність сім'ї, і становить загрозу для стабільності суспільства".

 

"Дитина завжди є людиною, на неї не можна дивитися, як на лабораторний продукт", - зазначив єрарх.

 

Джерело: www.kyrios.org.ua