//

"Марш за життя" у США був неминучим

Кардинал Еліа Греча, колишній голова Папської академії життя, вважає, що багатотисячна маніфестація проти абортів, яка пройшла 25 січня у Вашингтоні, була неминучою. У ній взяли участь близько 25 тис. осіб, серед яких був кардинал Тімоті Долан, спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер і багато інших релігійних, громадських та політичних діячів.

 

За словами кардинала Греча, "Марш за життя" відповідає необхідності говорити про дві важливі істини: перша, стосується людської особистості, а інша соціальних проблем. Єрарх підкреслив, що аборт - це "знищення людської особистості, індивідуума, який має людську гідність". Він звернув увагу на те, що наслідки абортів, легалізовані в США 40 років тому, очевидні сьогодні: це недостатній рівень народжуваності, який спровокував економічну кризу в світі. "Демографічна зима провокує в довгій перспективі збиток для економічного зростання і стабільності економіки", - зазначив єрарх.

 

За словами кардинала Греча, той факт, що у вашингтонському марші взяли участь представники різних віросповідань, пояснюється повсюдним розумінням проблеми. "Я думаю, є навіть інстинктивна реакція, тому що було б глибокою суперечністю, бачити, як багато ми робимо для захисту квітів, біологічного різноманіття різних трав, рослин, і в той же час дозволяємо або насильно вбиваємо нові людські життя", - сказав єрарх . Кардинал Греча зазначив, що політичні класи повинні зрозуміти фундаментальне значення права на життя. За його словами, якщо такого визнання не буде, будуть знищуватися всі інші цінності: економічні, культурні і навіть політичні.

 


За матеріалами http://be.radiovaticana.va